BookShared
  • MEMBER AREA    
  • Suicid

    (By Anca Zaharia)

    Book Cover Watermark PDF Icon Read Ebook
    ×
    Size 26 MB (26,085 KB)
    Format PDF
    Downloaded 654 times
    Last checked 13 Hour ago!
    Author Anca Zaharia
    “Book Descriptions: “Personajele acestei cărți și-o iau urât, tarantinian. O regizoare bitchy le manevrează simbolic printr-o lume compensatorie ce li se-ntoarce direct în față. Dar cel cu adevărat defect, arhetipul pulp, mimează inocența în mijlocul scenei: nici un text, oricât de cinstit sau de răzbunător, nu-l poate șifona. De unde, în paralel cu proiecțiile moraliste, viața începe să ruleze pe categorie B: alcool, medicamente, sex aiurea, leșinuri din senin. Anca Zaharia scrie – uneori pe tipar de antireclame – despre o tipă cool, incapabilă să se salveze.”

    (Ioan Șerbu)

    “Noul volum de poezie al Ancăi Zaharia este şi mai dur, mai direct, violent, sadic, extremist decît Sertarul cu ură, remarcabilul debut al tinerei poete. E ca un album al lui Ombladon faţă de unul semnat Paraziţii – şi mai crud, mai concret, brut, plin de ură, fără pic de cenzură, speranţă sau intenţie de autoapărare. În Suicid, Anca Zaharia creează un eu liric feminin frustrat, disperat şi supărat pe viaţă, pe care-l împinge fără pic de milă în ghearele realităţii de aici şi acum («nu număr niciodată ce am, ci ce nu am»). Trece prin viol, gelozii absurde, încercări repetate de sinucidere – şi alea ratate, iubiri pătimaşe, naive, jalnice sau ordinare, violenţe, agresiuni sexuale şi jigniri la locul de muncă şi-n relaţii. Un fel de amintiri despre cele mai dureroase, incomode, pesimiste şi penibile situaţii existenţiale şi stări prin care poate să treacă un om de sex feminin – dinainte să se nască (n-a fost un copil dorit) şi pînă în prezent, la maturitate, cînd ştie că nu poate să nască. Un volum original, unic; citeşte-l şi-o să-ţi dai seama că viaţa e frumoasă (în general vorbind, nu neapărat a ta, în nici un caz a eului liric din Suicid!”

    (Mihail Vakulovski)

    “Nu am mai citit de nici nu știu când poezii/povești atât de puternice și binevenit de crude și nervoase și punk, cum am găsit în Suicid-ul Ancăi, de care m-am prins că e o carte bună atunci când m-am surprins că nici nu-mi mai venea să clipesc de voyeur ce am devenit în fața textelor de o violență total netrucată, în fața unui jurnal al singurătății absolut sfâșietor, necesar, real.”

    (Vlad Drăgoi)

    “Anca Zaharia ne propune o poezie percutantă, sinceră, șocantă. O carte secvențială, punctată de întâmplări care au avut loc într-un «odată» al trecutului ori nicicând sau cine știe, într-un «acolo» al viitorului. Poezia despre sinele poetic este una vibrantă și tăioasă, dar nu lipsită de metaforă, la fel cum și poeziile despre alții sunt directe, fără menajamente.

    Chiar dacă ideea morții, preocupările suicidare te însoțesc ritmant pe tot parcursul cărții, Suicidul Ancăi Zaharia este un manifest pentru viața trăită asumat, autentic și fără bariere impuse din exteriorul sinelui, este o introiecție deplină a vieții.”

    (Cătălin Stanciu)”

    Google Drive Logo DRIVE
    Book 1

    Spune-mi unde să apăs mai tare

    ★★★★★

    Ramona Boldizsar

    Book 1

    nimic nu e în neregulă cu mine

    ★★★★★

    Ramona Boldizsar

    Book 1

    August

    ★★★★★

    Elena Vlădăreanu

    Book 1

    Colectiva

    ★★★★★

    Ioan Coroamă

    Book 1

    Cuibul de coapse

    ★★★★★

    Lorena Enache

    Book 1

    Civilizații

    ★★★★★

    Olga Ştefan

    Book 1

    exponate de artă brută

    ★★★★★

    Angelica Stan

    Book 1

    Ludmila răstoarnă munții

    ★★★★★

    Lena Chilari

    Book 1

    ce pot distinge în întunericul sălii

    ★★★★★

    Elena Vlădăreanu

    Book 1

    Curriculum. Refrene ale recuperării și memoriei

    ★★★★★

    Mădălina Oprea

    Book 1

    Happy People Read and Drink Coffee

    ★★★★★

    Agnès Martin-Lugand

    Book 1

    20002020

    ★★★★★

    Constantin Vică

    Book 1

    Dezrădăcinare

    ★★★★★

    Sașa Zare

    Book 1

    dacă dai dragoste ai dragoste

    ★★★★★

    Florin Radulescu

    Book 1

    Kaddish

    ★★★★★

    Radu Vancu

    Book 1

    Jazz pentru iguane

    ★★★★★

    Răzvan Andrei

    Book 1

    Dezintegrare

    ★★★★★

    Florentin Popa