BookShared
  • MEMBER AREA    
  • Hoodoo

    (By Cosmin Leucuța)

    Book Cover Watermark PDF Icon Read Ebook
    ×
    Size 29 MB (29,088 KB)
    Format PDF
    Downloaded 696 times
    Last checked 16 Hour ago!
    Author Cosmin Leucuța
    “Book Descriptions: Premiul „Tânărul Prozator al Anului 2018”, acordat în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, ediția a IX-a.

    Înainte să împlinească 18 ani, Sofia află că a rămas însărcinată cu Knopf, un om foarte influent, aflat în plină ascensiune. Sarcina fetei nu are cum să rămână fără urmări, așa că Albert este trimis să o ucidă. În scenă intră Paul, un bărbat misterios și tăcut, care o salvează pe Sofia și apoi o ia cu el într-o călătorie spre Vest și spre libertate, încercând să pună cât mai mulți kilometri între ei și necruțătorul Albert. Pe urmele lor pornește și Anton, fratele geamăn al fetei, hotărât să își recupereze cu orice preț sora pe care o crede răpită. În paralel, Isabela se luptă cu dragostea ei împărțită în două, cu sentimentele de vinovăție și cu alegerea pe care trebuie să o facă în curând. Dumnezeu își face apariția, în carne și oase. Are buzunarele pline cu secrete, iar agenda lui este cel puțin sinistră. Toți sunt legați prin nenumărate fire invizibile și, fără să știe, se îndreaptă cu viteză în aceeași direcție, spre o întâlnire – și un personaj – care le va schimba viețile pentru totdeauna.

    „Cartea este un roman inedit pentru spațiul cultural românesc din cel puțin trei motive. În primul rând, romanul se constituie ca un fel de replică la seria nesfârșită de ego-proze cu care se identifică literatura tânără de mai bine de un deceniu. Mai mult, pentru că acest roman are curajul să mimeze și să mixeze diverse forme ale literaturii de consum pe care apoi le subminează, iar de aici rezultă al treilea argument: aș zice că reprezintă un alt tip de curaj, din nou, rar întâlnit în proza tânără românească, acela de a stabili o relație foarte tensionată cu cititorul. Orizonturile sale de așteptare sunt pas cu pas încălcate și chiar răsturnate dur în partea finală a acestei cărți. În acest roman, plasat într-un viitorul nu foarte îndepărtat, scenarii de thriller detectivistic, erotic, psihologic, ba chiar metafizic se îngână și își răspund pentru a da seama de un absurd al unei lumi în care pragmatismul cinic și obsesia pentru control devin noile religii. O carte nerecomandată cititorilor comozi sau cititorilor fanatizați în diverse moduri. O carte care experimentează foarte mult și arată potențialul prozei tinere de a surprinde și de a trece de clișeele cu care o bună parte a criticii o întâmpină astăzi.”

    COSMIN BORZA, în discursul de acordare al Premiului „Tânărul Prozator al Anului 2018”

    Google Drive Logo DRIVE
    Book 1

    Il est grand temps de rallumer les étoiles

    ★★★★★

    Virginie Grimaldi

    Book 1

    The Clockwork Girl

    ★★★★★

    Anna Mazzola

    Book 1

    Moromeții I (Moromeții, #1)

    ★★★★★

    Marin Preda

    Book 1

    The Secret Adversary (Tommy and Tuppence Mysteries, #1)

    ★★★★★

    Agatha Christie

    Book 1

    Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război

    ★★★★★

    Camil Petrescu

    Book 1

    Nu mai e nimeni acasă

    ★★★★★

    Sabina Yamamoto

    Book 1

    Omulețul din perete

    ★★★★★

    Marian Coman

    Book 1

    Tutto sarà perfetto

    ★★★★★

    Lorenzo Marone

    Book 1

    Moara cu Noroc

    ★★★★★

    Ioan Slavici

    Book 1

    It Does Not Die

    ★★★★★

    Maitreyi Devi

    Book 1

    Chiajna din Casa Mușatinilor

    ★★★★★

    Simona Antonescu

    Book 1

    The Last Child (Johnny Merrimon, #1)

    ★★★★★

    John Hart

    Book 1

    Mă găsești când vrei

    ★★★★★

    Lavinia Braniște

    Book 1

    The Violinist of Auschwitz

    ★★★★★

    Ellie Midwood