BookShared
  • MEMBER AREA    
  • Nopțile salamandrelor

    (By Evelin Márton)

    Book Cover Watermark PDF Icon Read Ebook
    ×
    Size 26 MB (26,085 KB)
    Format PDF
    Downloaded 654 times
    Last checked 13 Hour ago!
    Author Evelin Márton
    “Book Descriptions: Anwar, o tânără care poartă cu sine avatarurile unei duble origini, maghiaro persane, știe că nu se va maturiza niciodată. Și nici nu-și dorește asta! Ar dori să trăiască o veșnică adolescenţă. Ar dori să cutreiere lumea, să caute, să vadă, să înţeleagă. Să fie peste tot… și să nu rămână nicăieri! Să încerce totul… cu riscul de a nu mai fi nimic! Nopțile salamandrelor este o mărturie tragică a lipsei de permanenţă a fiecăruia dintre noi, a inexorabilei destrămări a universului nostru personal, depășite doar de bucuria descoperirii unor noi identităţi și a unor noi dimensiuni ale realităţii.

    „M-am încurajat apoi cu gândul că între timp măcar am început să intuiesc cine sunt eu, un scriitor, peregrin veşnic adolescent care n-ar vrea, de pildă, ca totul să se destrame necontenit în preajma sa. Numai că nu ştie cum s-ar putea opri această descompunere ori cum s-ar putea împăca cu gândul că aşa stau lucrurile, de aceea nu poate face altceva decât să înregistreze ceea ce vede, a văzut ori şi-a imaginat.” Márton Evelin

    MÁRTON EVELIN. (n. 1980, Cluj) este scriitoare şi moderatoare de emisiuni radio. Absol-ventă de Istoria Artei în cadrul Universității „Babeş-Bolyai“ din Cluj, lucrează ca redactor la Radio România Actualităţi, secţia maghiară. Romanul său Szalamandrák éjszakái (Nopţile salamandrelor), Editura Bookart, Miercurea-Ciuc, 2015, a primit premiul Csíki László, în 2016, şi premiul pentru Artă Contemporană Maghiară din Transilvania, în 2017. A mai publicat: Bonjour Leibowitz (Editura Pont, Budapesta, 2008); Macskaméz (Mâzgă), Editura Bookart, Miercu-rea-Ciuc, 2011; Papírszív (Inimă de hârtie), Editura Bookart, Miercurea-Ciuc, 2012. În 2010, a primit Premiul pentru excelenţă decernat de revista literară Látó. Între 2010 şi 2011 a fost bursier al Fundaţiei Communitas.”

    Google Drive Logo DRIVE
    Book 1

    The Strange Library

    ★★★★★

    Haruki Murakami

    Book 1

    Egyperces novellák

    ★★★★★

    István Örkény

    Book 1

    Egy ​férfi sosem hagyja félbe

    ★★★★★

    Purosz Leonidasz

    Book 1

    Swimming Home

    ★★★★★

    Deborah Levy

    Book 1

    Free: A Child and a Country at the End of History

    ★★★★★

    Lea Ypi

    Book 1

    Podul diavolului

    ★★★★★

    Radu Paraschivescu

    Book 1

    Histoire de la violence

    ★★★★★

    Édouard Louis

    Book 1

    Disgrace

    ★★★★★

    J.M. Coetzee

    Book 1

    Shuggie Bain

    ★★★★★

    Douglas Stuart

    Book 1

    Serenad

    ★★★★★

    Zülfü Livaneli