BookShared
  • MEMBER AREA    
  • Spinoza'nın Sevinci Nereden Geliyor?: Reddedilemeyecek Bir Felsefi Teklif

    (By Çetin Balanuye)

    Book Cover Watermark PDF Icon Read Ebook
    ×
    Size 22 MB (22,081 KB)
    Format PDF
    Downloaded 598 times
    Last checked 9 Hour ago!
    Author Çetin Balanuye
    “Book Descriptions: “Spinoza’nın Sevinci Nerden Geliyor? felsefenin tam da yaşamın içinden konuştuğu bir kitap. İnanılmaz sadeliğiyle berrak bir aklın zarafeti. Açıkçası Spinoza’nın bu kadar güzel anlatıldığı bir kitap okumamıştım. Gerçekten çok güzel.” (Dr. Saffet Murat Tura, Psikiyatrist)

    “Psikoterapiler alanında popüler hale gelen türlü çeşitli kognitif terapilerin dayandıkları insan kuramındaki entelektüel fukaralık öteden beri dikkatimi çekmekteydi. Spinoza'nın Sevinci Nereden Geliyor? adlı bu kitapta ustalıkla yapılan çözümlemelerden anlıyoruz ki insan zihninin arıtılması ve sağaltılması "gizli varsayımlarla belirlenen hüzünlü ve kederli ruh hallerimizden" kurtulmakla mümkündür. Spinoza bizlere öyle muhteşem bir zihin felsefesi sunuyor ki kognitif ve rasyonel emotif terapilerin başkaca kuramsal temellere ihtiyaç duymasına gerek bile kalmıyor.” (Prof. Dr. Cengiz Güleç, Psikiyatrist)

    “Balanuye, kaçtığımız tarafa davet ediyor bizi: Hüzne aşık bir iklimde sevinci yüceltiyor. Bu tuhaf konuyu düşünmek ve sevinci çoğaltmak için muhakkak okumamız, üzerine düşünmemiz gereken bir kitap...” (Doç. Dr. Selçuk Şirin, Eğitim Uzmanı-Psikolog)

    “Çetin Balanuye, Spinoza’nın Sevinci Nereden Geliyor?’da, hüzünlere hapsedildiğimiz bir dünyada, Spinoza’nın rehberliğinde hakiki bir sevinci nasıl yaratabileceğimizi, "sevince dönüşme"yi nasıl başarabileceğimizi sorguluyor. Bilim, sanat ve siyaset arasındaki sınırları zorlayarak, en gündelik deneyimlerimize dokunarak, herkes için felsefe yapıyor.” (Dr. Eylem Canaslan, Felsefeci)

    “Çetin Balanuye popüler bir dille, Baruch Spinoza’nın ‘sevinç’ kavramını ele alıyor ve tıpkı bir hastanın ilaca ihtiyacı olduğu gibi, eğer ilaç alınmazsa hasta olarak kalacağı ve hatta hayata gözlerini yumacağı iddiasından yola çıkarak sevince ve neşeye ne kadar ihtiyacımız olduğunu söylüyor. Bu şekilde anlama gücümüzün kesinliğe varacağını, pozitif ve sonsuzluk içeren fikirleri mutlak veya türeyen bir şekilde, sadece süreye bağlı değil ama sonsuz ve ebedi olarak algılayacağımızı ve neşe sayesinde karman çorman fikirlerden kurtulup, kendi gücümüzün artacağını anlatıyor. Bir anlamda sevinç sayesinde akla ulaşacağımızı gösteriyor. O halde ‘nasıl yaşamalıyız?’ sorusu buradan mı geçmektedir?” (Prof. Dr. Ali Akay, Sosyolog)

    “Çetin Balanuye, Spinoza gibi büyük bir filozofu yetkin ve özgün bir biçimde yorumlayarak, yaşamın, nasıl basit tüyolarla sevince ve mutluluğa dönüşebileceğini anlatmaktadır. Yazar, felsefenin çetin meselelerini günlük dille, sokaktaki insana anlatmaktadır. Mutluluk kaygısı olan her bireyin okuması gereken mükemmel bir kitap.” (Prof. Dr. Yasin Ceylan, Felsefeci)”

    Google Drive Logo DRIVE
    Book 1

    İçimizdeki Şeytan

    ★★★★★

    Sabahattin Ali

    Book 1

    La società senza dolore: Perché abbiamo bandito la sofferenza dalle nostre vite

    ★★★★★

    Byung-Chul Han

    Book 1

    Bu Hikâye Senden Uzun Osman

    ★★★★★

    Aylin Balboa

    Book 1

    Hakkâri'de Bir Mevsim

    ★★★★★

    Ferit Edgü

    Book 1

    The Consolations of Philosophy

    ★★★★★

    Alain de Botton

    Book 1

    Mutsuzluk Zamanlarında Mutluluk

    ★★★★★

    Wilhelm Genazino

    Book 1

    Suyu Arayan Adam

    ★★★★★

    Şevket Süreyya Aydemir

    Book 1

    Gece

    ★★★★★

    Bilge Karasu

    Book 1

    Hepimiz Narsistiz

    ★★★★★

    Şule Öncü

    Book 1

    La sociedad de la transparencia

    ★★★★★

    Byung-Chul Han

    Book 1

    Sakar

    ★★★★★

    Alexandre Seurat

    Book 1

    La mujer justa

    ★★★★★

    Sándor Márai

    Book 1

    Mecburiyet

    ★★★★★

    Stefan Zweig

    Book 1

    Huzur

    ★★★★★

    Ahmet Hamdi Tanpınar

    Book 1

    Los armarios vacíos

    ★★★★★

    Annie Ernaux

    Book 1

    Tutunamayanlar

    ★★★★★

    Oğuz Atay