BookShared
  • MEMBER AREA    
  • Urla haita. Pitesti. Canal. Gherla. Jilava. Aiud

    (By Nicolae Purcărea)

    Book Cover Watermark PDF Icon Read Ebook
    ×
    Size 25 MB (25,084 KB)
    Format PDF
    Downloaded 640 times
    Last checked 12 Hour ago!
    Author Nicolae Purcărea
    “Book Descriptions: Nicolae Purcărea a fost unul dintre cei mai cunoscuți supraviețuitori ai detenției politice din perioada comunistă în România, cu 13 ani de detenție. A trecut prin numeroase închisori și lagăre, suferind torturi îngrozitoare în Închisoarea de la Pitești în timpul „reeducării”.
    Memoriile lui sunt un urcuș de la chinuitoarea experiență a detenției spre devenirea sa ca persoană și artist, depășind cu seninătate experiențele trecute.
    Volumul este deschis de un studiu introductiv semnat de Alin Mureșan și conține ilustrații de la închisorile Pitești și Jilava, fiind încheiat cu o colecție de fotografii.

    „În mod curios, drumul spre Penitenciarul Craiova a mai avut un popas de câteva zile la Piteștiul pe care îl părăsise cu doar trei luni în urmă și care i-a trezit amintiri îngrozitoare, care l-au făcut să tremure la gândul că se va reîntâlni cu Eugen Țurcanu.”

    Alin Mureșan

    „Curaj îi trebuie și cititorului, să ducă la bun sfârșit lecturarea unei asemenea balade. Practic va fi obligat să privească în ochi, la fiecare pas, ferocitatea. Numai că cititorul are șansa să observe și miracolul că cei care au fost târâți în temnițe și-n chinuri înfiorătoare nu au fost striviți nici în moarte, nici în crucificare. Ei adeveresc că lumea fără Dumnezeu omoară, împilează, batjocorește și distruge cu furia urii oarbe și demente, fără milă și fără cruțare. Toți cei care au reușit să urce calvarul, au aflat pe culmile durerii sau în adâncul deznădejdii, un Domn al îndurării, al iubirii și al compasiunii, care a topit în apele incomensurabile ale dragostei liberatoare toată înfrângerea, transformând-o în tot atâta biruință.”

    Nicolae Purcărea

    http://www.edituramanuscris.ro/produs...”

    Google Drive Logo DRIVE
    Book 1

    Sfântul închisorilor

    ★★★★★

    Moise Iorgovan

    Book 1

    Brazii se frâng dar nu se îndoiesc (#1)

    ★★★★★

    Ion Gavrilă Ogoranu

    Book 1

    Jurnalul fericirii

    ★★★★★

    Nicolae Steinhardt

    Book 1

    The Name of the Rose

    ★★★★★

    Umberto Eco

    Book 1

    Quo Vadis

    ★★★★★

    Henryk Sienkiewicz

    Book 1

    The Screwtape Letters

    ★★★★★

    C.S. Lewis

    Book 1

    Meditations

    ★★★★★

    Marcus Aurelius

    Book 1

    Emma

    ★★★★★

    Jane Austen