BookShared
  • MEMBER AREA    
  • Perspective clasice în psihologia personalităţii

    (By Romeo Zeno Creţu)

    Book Cover Watermark PDF Icon Read Ebook
    ×
    Size 29 MB (29,088 KB)
    Format PDF
    Downloaded 696 times
    Last checked 16 Hour ago!
    Author Romeo Zeno Creţu
    “Book Descriptions: Cartea de faţă prezintă cititorului principalele teorii şi modele pe baza cărora, de-a lungul timpului, oamenii de ştiinţă au încercat să descrie şi să explice organizarea structurală dar şi funcţionarea dinamică a personalităţii. Data lor de fabricaţie le recomandă astăzi ca teorii clasice, dar în ciuda vârstei lor, multe dintre acestea sprijină încă, în mod valid, practica şi intervenţia în domeniul personalităţii. Mai mult decât atât, acestea constituie temelia pe care au evoluat o parte din abordările actuale în psihologia personalităţii.
    Am încercat să expunem aceste teorii cât și dezvoltările din interiorul lor, pe cât posibil, într-o ordine cronologică, astfel încât, parcurgerea lor să ofere celor interesați scheletul conceptual care fundamentează arhitectură acestui construct psihologic abstract, denumit generic: Personalitate. De asemenea, acolo unde a fost cazul, am prezentat minimal schemele conceptuale care fac posibilă intervenția programată în fluxul dinamicii comporta­mentale, specifice unui anumit individ, cu scopul ameliorării condiției sale psihologice.
    Sperăm că lectură acestei cărți să permită cititorului înțelegerea conflictelor interioare, a mecanismelor de apărare și a complexelor psihologice, a filtrelor perceptive după care lecturam realitatea și în funcție de care reacționăm specific, a felului în care comportamentul nostru a fost programat prin diferite scheme de întărire , dar și a modului în care toate aceste diferențe căpăta o structură organizată, relativ unică.
    Romeo Zeno Creţu”

    Google Drive Logo DRIVE
    Book 1

    Manual de psihologia dezvoltării: o abordare psihodinamică

    ★★★★★

    Florinda Golu

    Book 1

    Psihologia învățării: cum învață copiii și adulții?

    ★★★★★

    Georgeta Pânişoară

    Book 1

    Anatomia traumei

    ★★★★★

    Diana Vasile

    Book 1

    The Secret History

    ★★★★★

    Donna Tartt

    Book 1

    Statistică pentru psihologie: teorie și aplicații SPSS

    ★★★★★

    Marian Popa

    Book 1

    Introducere in psihologie

    ★★★★★

    Mielu Zlate

    Book 1

    Psihologia validată științific. Ghid practic de cercetare în psihologie

    ★★★★★

    Florin A. Sava