BookShared
  • MEMBER AREA    
  • Valtiosääntöoikeus

    (By Antero Jyränki)

    Book Cover Watermark PDF Icon Read Ebook
    ×
    Size 23 MB (23,082 KB)
    Format PDF
    Downloaded 612 times
    Last checked 10 Hour ago!
    Author Antero Jyränki
    “Book Descriptions: Teos on systemaattinen ja ajantasainen esitys valtiosääntöoikeudesta. Siinä rekisteröidään tarkoin myös vuoden 2000 perustuslakiuudistuksen jälkeiset lainsäädäntömuutokset ja analysoidaan valtionorgaanien ja tuomioistuinten tähänastinen käytäntö, tasavallan presidentin, ministeristön ja eduskunnan suhteissa tapahtuneet muutokset sekä eduskunnan perustuslakivaliokunnan ja tuomioistuinten suhde perusoikeuksien toteuttamisessa.

    Tiivis, asiantuntevasti laadittu valtiosääntöhistoriallinen osasto johdattaa lukijan Suomen valtiosäännön omintakeisten ja kansainvälisten piirteiden kehittymiseen. Teksti perustuu kauttaaltaan oikeudenalan yleisten oppien varaan, mikä edesauttaa systemaattisen kokonaiskuvan hahmottamista.

    Valtiosääntöoikeus on ainoa saatavilla oleva tämän oikeudenalan kokonaisesitys, jossa otetaan kattavasti huomioon Suomen valtiosääntöoikeuden kansainväliset kosketuspinnat sekä kansallisen normiston suhde kansainvälisen oikeuden ja Euroopan unionin normistoon. Teoksessa asetetaan EU:n jäsenyys ja perussopimusten muutokset sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen vaikutukset systemaattisiin yhteyksiinsä.

    Teos soveltuu perusoppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin, mutta myös käsikirjaksi jokaiselle joka tarvitsee tietoa valtiollisen järjestelmän toiminnasta tai perusoikeuksista 2010-luvulla.”

    Google Drive Logo DRIVE
    Book 1

    Pikkuporvarit

    ★★★★★

    Anna Kontula

    Book 1

    Suomalaisen yhteiskunnan historia 1400-2000 — osa I: Rakenteet ja instituutiot

    ★★★★★

    Petri Karonen

    Book 1

    Internet

    ★★★★★

    Mikko Hyppönen