BookShared
  • MEMBER AREA    
  • Lag och ordning: En konservativ och liberal kriminalpolitik

    (By Fredrik Kärrholm)

    Book Cover Watermark PDF Icon Read Ebook
    ×
    Size 26 MB (26,085 KB)
    Format PDF
    Downloaded 654 times
    Last checked 13 Hour ago!
    Author Fredrik Kärrholm
    “Book Descriptions: Varje dag sker våldsamma kriminella uppgörelser. Varje timme anmäls en våldtäkt. Varje sekund, dygnet runt, utsätts flickor för brutalt hedersförtryck. Ett systemskifte pågår i kriminalpolitiken, men vad innebär det? Och vad mer kan göras?

    I Lag & Ordning tar Fredrik Kärrholm ett helhetsgrepp på orsaksanalyser, åtgärder och intresseavvägningar, med liberalkonservativ utgångspunkt. Han har i många år jobbat som polis i utsatta områden och som analyschef vid polisens nationella underrättelseenhet. Med polisiär erfarenhet, studier i kriminologi vid universitetet i Cambridge och ideologisk klarhet bidrar han med unika perspektiv.

    Kärrholm har tidigare givit ut den uppmärksammade boken Gangstervåld: Den nya brottsligheten. Då varnade han för den systemhotande brottsligheten och efterlyste akuta åtgärder. Nu skissar han på hur kriminalpolitiken långsiktigt kan utvecklas – för både lag och ordning:

    ”Ambitionen måste vara högre än att bombattentat och hänsynslösa skottlossningar upphör. Jag vill att min nyfödda dotter ska växa upp i ett Sverige som är väsentligt tryggare och säkrare än i dag.””

    Google Drive Logo DRIVE
    Book 1

    Migration: Genom mina ögon

    ★★★★★

    Mikael Ribbenvik Cassar

    Book 1

    The Art of War

    ★★★★★

    Sun Tzu

    Book 1

    Där stormen är: En "swishhoras" betraktelser

    ★★★★★

    Joakim Lamotte