BookShared
  • MEMBER AREA    
  • Het gedroomde leven. Een denkbeeldig onderzoek.

    (By Lidy van Marissing)

    Book Cover Watermark PDF Icon Read Ebook
    ×
    Size 29 MB (29,088 KB)
    Format PDF
    Downloaded 696 times
    Last checked 16 Hour ago!
    Author Lidy van Marissing
    “Book Descriptions: 'Het gedroomde leven' is een literair onderzoek naar sociale denkbeelden en illusies. Veel ideeën over maatschappelijke vooruitgang, persoonlijke vrijheid e.d. kloppen niet met de reële situatie, zijn er vaak mee In tegenspraak. 'Over geluk en vrede bijvoorbeeld denken we steeds meer in reklame-termen: we stellen ons er glanzende plaatjes bij voor en weten intussen in het dagelijks leven geen raad met onze ervaringen van verlangen en lust, weerzin en woede.'
    Aldus de auteur.
    In 'Het gedroomde leven' zet Lidy van Marissing de experimentele probleemstelling en werkwijze voort van haar boek 'De omgekeerde wereld'. De auteur cirkelt vanuit verschillende invalshoeken om dubbelzinnige situaties heen en maakt daarbij gebruik van alle mogelijke literaire middelen en het meest uiteenlopende materiaal. Ondanks de afwezigheid van een hoofdpersoon en een plot ontstaan in de montage verbanden tussen de fragmenten en tekststukken: er ontwikkelt zich een verhandeling, een onderzoek aan de hand van beeldenreeksen.

    'Het gedroomde leven' is geen roman of verhalenbundel volgens de beproefde patronen. Uitgaande van de traditionele literaire vormen en genres is het boek hoogstens te vergelijken met een poëzie-cyclus: elk gedicht valt op zichzelf te lezen maar wint aan betekenis als het gezien wordt als deel van het geheel. Zo is ook 'Het gedroomde leven' een bundel teksten die elk een eigen ingang naar eenzelfde probleemgebied zoeken, maar die des te meer betekenis krijgen als ze gelezen worden als bijdragen aan één proces. Het boek ontwikkelt een emotionele gedachtengang: flauwe vermoedens groeien uit tot scherpe vragen over Welvaart, Welzijn en Geluk.

    Lidy van Marissing (1942) is als journaliste verbonden aan De Volkskrant. Zij publiceerde eerder 'Ontbinding', een anti-roman (1972), 'De omgekeerde wereld', een leesboek voorde middengroepen (1975) en 'Het mes in het beeld', een montage-experiment in samenwerking met Daniël Robberechts, H. Verdaasdonk en Jacq Firmin Vogelaar (1976).”

    Google Drive Logo DRIVE
    Book 1

    Marshmallow

    ★★★★★

    Simone Atangana Bekono

    Book 1

    Arcadia

    ★★★★★

    Kees Ouwens

    Book 1

    Badal

    ★★★★★

    Anil Ramdas

    Book 1

    Johnny Would You Love Me If My Dick Were Bigger

    ★★★★★

    Brontez Purnell

    Book 1

    In the Dream House

    ★★★★★

    Carmen Maria Machado

    Book 1

    De introductie van het plot

    ★★★★★

    Frank Keizer

    Book 1

    Weerlicht

    ★★★★★

    Jante Wortel

    Book 1

    A Small Place

    ★★★★★

    Jamaica Kincaid

    Book 1

    Modern Nature

    ★★★★★

    Derek Jarman

    Book 1

    Hoe de eerste vonken zichtbaar waren

    ★★★★★

    Simone Atangana Bekono

    Book 1

    We Had to Remove This Post

    ★★★★★

    Hanna Bervoets

    Book 1

    Oeverloos

    ★★★★★

    Nisrine Mbarki

    Book 1

    Het is warm in de hivemind

    ★★★★★

    Maxime Garcia Diaz